Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennans kraftverk igen

Bygget av Hennans kraftverk kom på tapeten igen, när kommunfullmäktige skulle godkänna Ljusdal energiföretags årsredovisning. Eget kapital för nämnderna blev en annan diskussionsfråga.

Annons

När årsredovisningen för Ljusdal energiföretag AB skulle godtas av kommunfullmäktige kom den längsta diskussionen att gälla en fråga som inte ens fanns med på dagordningen, bygget av Hennans kraftverk. Det pratas mycket om bygget av Hennans kraftverk och varför det blev så mycket dyrare än beräknat, sa flera talare.

Björn Brink (C), ordförande i styrelsen för Ljusdal energiföretag, sa att Hennans kraftverk är granskat både på längden och tvären av alla instanser och blivit godkänt. Ärendet redovisades i årsredovisningen för 2008. Björn Brink redogjorde för siffrorna igen.

Bygget blev 10 miljoner dyrare än beräknat och det berodde bland annat på att berget var dåligt och på vattenläckage, sa Björn Brink.

Roland Bäckman (S), kommunstyrelsens ordförande, lovade att titta på siffrorna för kraftverksbygget i kommunstyrelsen igen.

Frågan om eget kapital för nämnderna blev återremitterat när politikerna var oense om hur mycket av fjolårets överskott som skulle delas ut i år.

Mer läsning

Annons