Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsförening vill utveckla

Järvsö hembygdsförening vill med sin historieexpertis delta i utvecklingen av Järvsö.
– Vi måste förnya och utveckla, men samtidigt lägga vikt vid att bevara, säger hembygdsföreningens ordförande Sören Görgård.

Annons

Järvsö är en by under ständig förändring, en förändring som hembygdsföreningen måste vara med och driva. Det stod klart när nio av Järvsö hembygdsförenings 14 kommittéer möttes för att i enkelhet reflektera kring föreningens funktion och värde i framtid.

Sören Görgård, ordförande sedan mars månad, menar att en by som står inför omfattande förändringar med växande turism och grottbadsplaner måste växa på rätt sätt.

– Risken med byar som förändras är att byn efter några år är en helt annan by och identiteten har försvunnit, det tror jag varken turisten eller Järvsöbon vill se i framtiden, säger Görgård och förklarar att Järvsö hembygdsförening med sina kunskaper inom byhistorian kan utveckla byn i gamla kläder.

Konkreta planer på hur föreningen ska agera för att ligga i framkant av utvecklingen är inte färdigställda. Görgård pratar dock om att föreningen ska kunna fungera som informatörer och bollplank till investeringsvilliga bolag.

– Järvsö ska växa med rätt känsla.

Mer läsning

Annons