Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström tar time out

Torsten Hellström (M), som polisanmälts av Stina Michelson (S) för sexuellt ofredande och förolämpning, tar time out från politiken.

Annons

Enligt Moderaternas distriktsombudsman Mårten Strömberg följer Hellström partiets etiska regler när han väljer att stå vid sidan av politiken tills fallet är utrett.

– Oavsett utgången av fallet är det här en självklarhet när det handlar om en polisanmälan. Det är det första som jag är med på sedan jag började på det här jobbet för två år sedan. Men på andra platser i landet har man gjort så här tidigare och så är det nog även i andra partier, säger Mårten Strömberg.

Det var på söndagen som Moderaterna i Ljusdal hade möte och beslutet om time out fattades.

Det var vid en incident i en hiss i samband med onsdagens sammanträde med utbildningsnämndens arbetsutskott som Stina Michelson kände sig så kränkt av Torsten Hellström att hon ett par dagar senare polisanmälde honom för något som i det här läget rubriceras som sexuellt ofredande och förolämpning.

Stina Michelson anklagar dessutom M-politikern för att han ska ha gjort gester med sexuella anspelningar på ett möte ett par veckor tidigare.

Torsten Hellström förnekar allt som han anklagas för.

Mer läsning

Annons