Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Brink hoppar av fler uppdrag inom kommunen: "Jag förstår henne mycket väl"

/
  • Jaana Hertzman, kretsledare för Centerpartiet i Ljusdal, förstår Helena Brinks val att hoppa av flera uppdrag inom kommunen.

Helena Brink (C), som avgått som ordförande i omsorgsnämnden väljer att kliva av fler av sina uppdrag.

Annons

Helena Brink valde i mitten av december att avgå som ordförande i omsorgsnämnden. I pressmeddelandet framkom att hon också hoppar av "en del andra uppdrag".

Vilka dessa uppdrag övriga uppdrag är har varit okänt fram till på måndagen då Helena Brinks officiella avsägelse nådde Ljusdals kommun.

Helena Brink lämnar även sin plats som ledamot i omsorgsnämnden, hon kommer inte att sitta kvar som ordförande i Funktionshinderrådet och hon hoppar av som ledamot och vice ordförande i "gemensam nämnd med region Gävleborg för Hjälpsam, Helge, FoU mm".

Centerpartiet i Ljusdal kommer också behöva se sig om efter en ny gruppledare, då även detta är ett uppdrag Helena Brink lämnar.

Sin plats i kommunfullmäktige verkar det dock som att hon behåller, då den inte fanns med i avsägelsebrevet.

Så här sa hon i det pressmeddelande som gick ut den 17 december:

– När det gäller kommunfullmäktige har jag ännu inte bestämt mig. En viktig anledning till det är att jag blev invald av väljarna genom personkryss.

Helena Brink har inte gått att nå för en kommentar.

Jaana Hertzman, kretsledare för Centerpartiet i Ljusdal, förstår hennes beslut att hoppa av.

– Jag förstår henne mycket väl. Det är ett väldigt tufft uppdrag hon har, med den ekonomin som varit i omsorgsnämnden. Jag är inte ett dugg förvånad, säger hon.

Kanske främst ordföranderollen i omsorgsnämnden är en tung post att lämna, men Jaana Hertzman ser det inte som ansvarslöst av Helena Brink att kliva åt sidan.

– Nej, det är av rent personliga skäl hon gör det.

Vem kommer ta över som gruppledare för Centerpartiet i Ljusdals kommun?

– Vi har ju en vice gruppledare, Ulf Nyman.

Så det blir han?

– Vi ska ha ett kretsstyrelsemöte den 4 januari då vi bland annat kommer ta ett styrelsebeslut på det. Men det är han som kommer att kalla till mötet och det faller sig ganska naturligt, säger Jaana Hertzman.

Vem som kommer efterfölja Helena Brink som ordförande i omsorgsnämnden är ännu inte klart. Enligt kommunalråd Lars Molin (M) pågår nu samtal de styrande partierna emellan.

– Ännu har vi inte landat, säger han och tillägger:

– Sen ska det förankras bakåt i partierna också, så hittills har vi inget förslag.

Mer läsning

Annons