Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Brink etta i C-valet

Helena Brink, Färila, är det hetaste namnet inom Centern i Ljusdals kommun. Det visar ett provval bland medlemmarna när det gäller partiets lista till kommunfullmäktige.

Annons

Helena Brink, som är ordförande i omsorgsnämnden och fullmäktigeledamot, rankas etta av de 62 (av cirka 300) medlemmarna i Centerns kommunkrets som deltog i provvalet. Hennes 451 poäng var dock bara fem mer än tvåan, kommunalrådet Sören Görgård, Järvsö, fick. Trea kom landstingsrådet och kommunfullmäktiges ordförande Björn Brink, Färila, med 389 poäng.

Sedan kom i tur och ordning de tre fullmäktigeledamöterna Laila Toresson, Järvsö, Maj-Britt Tönners, Ljusdal och Ingrid Olsson, Los.

Första nya namnet satte medlemmarna på sjunde plats i provvalet. Det är Pär Fack, Järvsö, som bland annat har ett förflutet i ett tidigare ungdomsråd i Ljusdals kommun men som i övrigt inte varit särskilt politiskt aktiv.

Det kan dock bli förändringar på den slutgiltiga kommunfullmäktigelistan som fastställs i samband med Centerns kommunkrets årsmöte i februari.

Centern har i nuläget åtta av 41 platser i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons