Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hätsk stämning efter krock

/

Polis larmades till en trafikolycka i Ljusdal på tisdagskvällen. Innan patrullen kom till platsen byggdes en hätsk stämning upp på platsen, och slag och hotelser utdelades.

Annons

Det var vid 20.30 på tisdagskvällen som en bil körde in i bakänden på en annan bil i korsningen Kyrsjönäsvägen och riksväg 84. Båda bilarna kom i riktning från Älvvallen och skulle ut på riksvägen.

Strax efter smällen kom ett vittne körande från Järvsöhållet.

– Vi stannade en bit från platsen och gick ur för att se vad som hänt.

I den bil som blivit påkörd färdades en ensam man. I den andra bilen fanns en familj med en pappa, som körde bilen, en mamma och tre söner.

– Det var ett jäkla liv. Mamman hade gått fram till den andra föraren och skrek och hotade honom. Och klöste honom på underarmen. Hon var jättehotfull. Efter en stund började hon slå sönder den egna bilen, berättar ett vittne.

Polisens länskommunikationscentral i Gävle fick larmet om trafikolyckan 20.31. En knapp timme senare 21.25 var den första patrullen på plats. Flera personer som blev vittnen till det som utspelade sig under den timmen, och som fick försöka se till att undvika att något mer inträffade, är mycket kritiska till polisens organisation.

– Det borde vara polisen som är där och reder ut det hela, säger ett vittne.

– Vad händer om det blir ett rån i Ljusdal, ska man vänta en timme på polisen då också? Då hinner ju rånarna iväg, säger ett annat.

Polisen tvingades sätta handfängsel på pappan och den äldste av sönerna. Pappan, som är i 50-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri, hans körkort omhändertogs genast och både han och sonen, som var mycket berusad, fick följa med till polisstationen för tillnyktring.

Mer läsning

Annons