Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästparad nytt inslag under Spöknatta

/
  • Annika Munkestam Mårdberg, har varit med och styrt upp inför spökritten.

På torsdagen är det dags för traditionsenliga Spöknatta i Ljusdal.
Ett nytt inslag för året är att ett gäng ryttare kommer klä ut sig och sina hästar och rida runt på köpingen.

Annons

– Vi har våra tokiga idéer ibland, säger Annika Munkestam Mårdberg, som varit med och styrt upp inför spökritten.

Det är Western riders x-län som ska rida genom köpingen utklädda på olika vis. Annika själv kommer leda paraden som en huvudlös ryttare och hennes man Stefan Mårdberg ska till fots gå efter hästarna med en skottkärra förklädd som likkista i vilken all eventuell hästskit kommer att hamna.

Sex hästar med ryttare kommer att vara med i paraden och ett antal gångare. De kommer att börja runt kvart över sju på kvällen och inleder med ett varv i rondellen i centrala Ljusdal.

– Vi vill att folk ska reagera och tänka, vad fan är det som kommer där, säger Annika.

De kommer sedan skritta och gå genom köpingen och tillbaka till Gamla stan.

– Vi pratade om detta redan förra året, men det blev så sent påtänk och vi var bara tre stycken. Det blev så stressigt. Men i år var vi ute i bättre tid. Vi tänkte att det här har ingen gjort förut, det måste vi göra, säger Annika.

Spöknatta kommer att pågå under torsdagskvällen med diverse aktiviteter. Butikerna har öppet extra timmar och på bion kommer det att visas skräckfilm senare på kvällen.

På Unitis finns möjlighet att lyssna på livemusik och bakom Christina och company kommer det att finnas en spökkällare.

– Och naturligtvis har vi en tävling om bäst utklädda barn, de fotas i centrumhuset, berättar Carina Janars på Ljusdal i centrum, som arrangerar Spöknatta.

Enligt Carina Janars är Ljusdal ganska ensamma om att ha en Spöknatta, då varken Hudiksvall, Bollnäs eller Söderhamn har kvar sina arrangemang.

– Här har Spöknatta nästan blivit större än julskyltningen. Här växer den medan den på andra ställen dör ut, säger Carina Janars.

Mer läsning

Annons