Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästgård utsatt för vandalisering

/
  • Bengt Eriksson upptäckte på måndagsmorgonen att hans hästgård blivit utsatt för vandalisering.
  • Ett av de brev Bengt Eriksson fick i vintras när skoteråkare körde över hans träningsbana.

Någon har förstört stängslet på hästhagen hos Bengt Eriksson. Hästarna hamnade mitt på Norrkämstaleden och nu undrar Bengt vad som ska hända nästa gång
– Det känns olustigt och otrevligt, säger han.

Annons

Bengt Eriksson i Sörkämsta i Ljusdal driver en hästgård där han har sina egna och andras travhästar. På måndagsmorgonen klockan sex gjorde han en otrevlig upptäckt.

– När jag kom ut såg jag två av mina hästar stå utanför hästhagen, på andra sidan Norrkämstaleden. Lyckligtvis hade de inte sprungit iväg, men de hade ju kunnat bli påkörda på vägen. Det är ganska mycket trafik här, säger han.

Någon har dessutom ryckt upp flera stolpar och förstört elstängslet som stänger in den träningsbana Bengt har vid sidan om hästhagen. Tidigare i vintras hade Bengt problem med skoteråkare som hade sönder stängslet och korsade träningsbanan. En gång höll han på att bli påkörd av en skoteråkare när han var ute på träningsbanan. Det som gör Bengt extra upprörd är att det inte är någon skoterled där.

Efter händelserna i vintras fick han lappar i brevlådan med budskap att han var en "surgubbe" och att han skulle "flytta på dina burgare", alltså sina hästar. Efter vintern har det varit lugnt, fram till nu.

Bengt har inte konfronterats med vare sig skoteråkare i vintras, eller med någon nu i sommar som kan vilja hans hästar illa. Han har svårt att förstå de senaste händelserna.

– Man blir brydd. Man undrar vad de kan ta sig för med nästa gång, det känns klart olustigt det här. Jag vill få ett stopp på det här nu, säger han.

Den senaste händelsen är polisanmäld. Helahälsingland.se har varit i kontakt med polisen som inte vill kommentera händelsen i dagsläget.

Läs även: Ingen misstänkt för vandaliseringen

Mer läsning

Annons