Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska det timras snett

/
  • Det lutar både här och där men så ska det vara, konstaterar, från vänster: Roland Fredholm, Anders Ovegren och Örjan Näslund på Öhmans Bygg.

Samlingslokalen Duvslaget vid Edsbergs slott brann ned i somras. Nu timras en ny byggnad på antikvariskt vis i Ljusdal. Den måste byggas snett för att passa den befintliga grunden.

Annons

På Edsbergs slott i Sollentuna fanns ett gammalt grishus. Det gjordes om till samlingslokal då grisarna flyttat därifrån.

Men den stiliga samlingslokalen brann ned till grunden. Det som finns kvar på platsen efter branden är en hög murad sockel. Den ska vara kvar och den timrade byggnaden ska passa den befintliga sockeln.

– Det skiljer flera decimeter i längd mellan väggarna och höjden skiljer sig en hel del, berättar Roland Fredholm på Öhmans Bygg, som fått uppdraget att bygga upp grishuset igen.

Det betyder att den timmerstomme som just nu sätts upp i de tomma fabrikslokalerna efter Kährs i Ljusdal måste byggas ordentligt snett.

– Nog för att det kan bli snett ibland men här ska det bli snett från början. Det är lite speciellt, säger Anders Ovegren då han mäter in nästa varv.

Timmerstommen kommer nu att plockas ned och på måndag går flyttlasset till Sollentuna.

Mer läsning

Annons