Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverkargårdens fotbollsspelare på resa

/

I sommar bär det av till Tyskland för Hantverkargårdens fotbollslag. Sex spelare och två handledare laddar nu inför sin fyradagarsvistelse i Elbe-Elster.

Annons

– Det här betyder oerhört mycket för oss, säger Stefan Dahlberg, en av handledarna på Hantverkargården i Ljusdal. Inte bara för deltagarna i vårt fotbollslag, utan även för oss som handledare. Resan blir något att prata om både innan och efter för oss alla, fortsätter han.

Resan är resultatet av ett kontaktskapande mellan arrangörerna i Tyskland och Hantverkargården i Ljusdal. Personen som möjliggjort detta är Tommy Swahn, som arbetar som internationell rådgivare i Ljusdals kommun.

Sport- och sommarfestivalen hålls i Elbe-Elster, ett län i sydligaste Brandenburg, Tyskland och i gruppen börjar nervositeten göra sig kännbar. Några har rest och flugit med flygplan tidigare, men det är ändå lite pirrigt att tänka på den kommande resan. Laget tränar fotboll och försöker förbereda sig på alla sätt för att göra en bra prestation i festivalen. Om sin taktik säger de enigt:

– Den bästa taktiken är att gå ut hårt och göra som vi alltid gör, vinna!

Mer läsning

Annons