Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverk och musik på Halvers logen

/
  • Kusinerna Bernt Nylund (sittande) och Robert Johansson tar en paus mellan kunder och renovering. Bänkraderna sträcker sig långa framför scenen som de byggde förra året.

I onsdags drog sommarens hantverksutställning igång på Halvers logen i Föne. Bernt Nylund, logens ägare, anordnar också musikkvällar och kristna sammankomster där.
– Det är inte alla som har kristna möten på logar, säger Bernt Nylund och ler.

Annons

Där bebyggelsen slutar i Föne ligger Halvers logen. Det var för tre år sedan som Bernt Nylund, logens ägare, bestämde sig för att rensa ut allt gammalt bråte som fanns i den.

– Jag kände en vision att använda logen till något vettigare än till skräp, säger Bernt Nylund och han har med start förra året arrangerat kristna möten och sammankomster där.

I sommar har de dragit igång en hanverksutställning med försäljning av lokala producenters verk. Målade sopkvastar, stickade strumpor och luffarslöjd är några av de ting som finns på borden.

– Vi började med det här i onsdags och håller på fram till och med den 21 juli, säger Robert Johansson som ställer ut en massa produkter i trä.

I år har Bernt startat tidigare med förhoppningen att hinna arrangera fler samkvämskvällar under sommaren.

– Vi har haft countrygospelkväll, musikcafé vid midsommar och nu på onsdag under Färilaveckan så kommer vi ha läsarsångkväll här, säger Bernt Nylund.

Mer läsning

Annons