Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gör läskig skogskonst

/

"Där träden möts" heter Charlie Granbergs konstutsällning som han nu ställer ut i Kulturkossans Vardagsrum på Stenegård. Tavlorna föreställer spegelvända bilder på skog.

Annons

– Jag tycker att det är läskigt med skog. Nu förstår jag varför, säger Charlie Granberg.

"Där träden möts" heter Charlie Granbergs konstutställning som nu finns att beskåda på Kulturkossans Vardagsrum på Stenegård i Järvsö. Verken föreställer bilder på skogsmiljöer, som han har satt ihop och sedan spegelvänt. Det är i mittpunkten som bilden möts.

– Det är därför utställningen heter "Där träden möts". Allt uppstår i mitten. Ungefär som när man ser molngubbar och andra figurer i molnen. Lite så är det med mina bilder, säger Charlie Granberg.

Charlie har tagit en massa bilder på hälsingeskogar till utställningen. Han har bland annat varit ute i skogarna i Järvsö, Ljusdal och Färila med omnejd och fotograferat. Han har även plåtat en del i Delsbo.

Charlie berättar att hans rädsla för skogen uppkom redan i hans barndom. Han hade återkommande mardrömmar om att han vaknade upp i en skog. Samtidigt har han spenderat mycket tid ute i skogen.

– Det finns något därute i skogen som vi inte vet vad det är och det är läskigt, säger han.

Mer läsning

Annons