Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsocentral i nya lokaler

/
  • Ann-Margret Josefsson ansvarar för planeringen av den stora flytten och samordningen av resurser inom primärvården i Ljusdal. I bakgrunden verksamhetschefen Kerstin Hallonqvist och vårdutvecklaren Tommy Pettersson.

Östra och västra. Glöm det! Från och med april slås familjeläkarmottagningarna vid Ljusdals hälsocentral samman till en enhet och flyttar upp till nya lokaler på plan 5 i Ljusdals sjukhus.

Annons

Patienter vid familjeläkarmottagningarna i Ljusdal får under våren leta sig nya vägar till sin hälsocentral.

Den gamla uppdelningen i östra och västra familjeläkarmottagningen är en rest från en förgången tid. I dag sker inte geografisk uppdelning av patientunderlaget i Ljusdalsområdet. Även familjeläkarsystemet förpassas till gömmorna. I stället kommer vårdvalet, där befolkningen fritt får välja vilken hälsocentral i länet man vill tillhöra.

I samband med det passar hälsocentralen i Ljusdal att byta lokaler.

På plan 5 i sjukhuset har tidigare specialistmottagningarna haft sina lokaler. När specialistläkarna inte längre har regelbunden mottagning i Ljusdal har lokalerna mer eller mindre stått tomma. De sista hyresgästerna är barn- och ungdomspsykiatrin, som nu får flytta på sig till mer lämpliga lokaler i anslutning till rehabenheten i nedre planet i den västra delen av sjukhuset.

När patienten från och med april kommer till sjukhuset möts de av en servicereception vid huvudentrén intill akutmottagningen. Därifrån slussas sedan patienten till den nya mottagningen på plan 5.

I anslutning till mottagningen finns två operationssalar, vilka kommer att behållas. Där ska man i fortsättningen kunna genomföra mindre kirurgiska ingrepp.

Mer om lokalbytena på sjukhuset, Hälsoval Gävleborg och den speciella vårdmodellen som används i Ljusdal kan du läsa i onsdagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons