Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar mesta radiolyssnare

/
  • – Ungdomar har inte tid att lyssna på radio i dag. Det är ju svårt att sms:a och lyssna samtidigt så det går inte, säger Göran Kardell från Ljusdal.

Radiolyssnandet har ökat Gävleborgs län jämfört med samma tid förra året enligt Sifo:s senaste undersökning.

Annons

Det är hälsingeborna som står för ökningen av lyssnandet.

– Hälsingarna är de trognaste lyssnarna, säger Leif Eriksson.

Antalet personer som dagligen lyssnar på radio i Hälsingland ökade i år jämfört med förra året medan lyssnarantalet sjönk i övriga länet.

Det är 834 fler personer som lyssnar på radio dagligen i Gävleborgs län i år. Fler av lyssnarna i länet väljer att slå på någon av de kommersiella kanalerna i stället för någon av SR:s kanaler men det gäller inte hälsinge borna.

– Vi har flest lyssnare i Hälsingland och det är därför vi har utökat antalet reportrar där, säger Leif Eriksson kanalchef på P4 Gävleborg.

I Gävleborgs län är det bara hälsingeungdomarna som lyssnar på P2, enligt statistiken. I undersökningen har 2 procent av länets 9 -19 åringarna har svarat att de dagligen lyssnar på P2 vilket är 410 personer.

– Den kommunala musikskolan i Ljudal kan vara det som bidrar till att fler unga börjar lyssna på klassisk musik men om fler unga verkligen börjat lyssna på P2 vet vi först när siffran håller i sig, säger Elle-Kari Höjeberg kanalansvarig på P2.

Mer läsning

Annons