Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad knivman erkänner hugg

Mannen erkänner att han knivhögg en bekant. Han hävdar att han själv blev attackerad i sitt hem.

Annons

Det var tidigt på morgonen förra lördagen som en 44-årig man i Ljusdal knivhögg en annan man i låret. Han lämnade sedan platsen med kniven. Mannen greps i ett skogsparti i närheten under dramatiska former.

Polisen uppfattade situationen som så hotfull att de sköt varningsskott och använde pepparspray mot 44-åringen. Under tiden fördes den knivhuggne med ambulans till Hudiksvalls sjukhus.

På tisdagen hölls en häktningsförhandling vid Hudiksvalls tingsrätt mot 44-åringen. Han misstänks för grov misshandel, men även för att ha misshandlat och hotat sin sambo drygt en månad innan knivdådet. Under häktningsförhandlingen erkände han brotten.

Han berättade att sambon kom hem den där lördagsmorgonen tillsammans med två män som hade synpunkter på sms som 44-åringen skickat till henne under natten.

– De kom instormande och gav mig några smällar i huvudet. Då stack jag honom i låret med kniven, sa mannen inför rätten.

Åklagaren konstaterade att det blev ett djupt knivjack i den andres lår. Det fanns dock olika uppgifter om jacket var fyra eller åtta centimeter djupt.

Tingsrätten beslutade att den 44-årige Ljusdalsmannen ska vara häktad medan utredningen fortsätter. Åklagaren ska väcka åtal mot mannen inom två veckor.

Mer läsning

Annons