Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasierådet ska attrahera företagare

/
  • Christer Jönsson är nytillträd ordförande i Gymnasierådet. Han har bott i kommunen sedan 1983 och arbetar på företaget Ventus forskning och utveckling.

Det behövs stöttning från näringslivet och allmänheten för att finansiera Gymnasierådets framtida aktiviteter. Det kom på förslag vid rådets första sammanträde med ny ordförande och nya ledamöter.

Annons

Gymnasierådet, som är sammansatt av representanter från nämnd, skolledning, elever, personal och näringsliv, har inför nästa år inga pengar till sitt förfogande från Ljusdals kommun. Barn- och utbildningsnämnden drog in 1 miljon på grund av besparingar.

Alla närvarande ledamöter var eniga om att det behövs extern sponsring för att klara av finansieringen av nästa års aktiviteter.

– Jag tror att om vi har ett bra aktivitetsprogram kan vi presentera detta för företag och få dem att gå med, säger Christer Jönsson, nytillträd ordförande i Gymnasierådet.

Nämndsordförande framhöll vikten av att Gymnasierådet fortsätter att arbeta för en samverkan mellan skola och företag.

– Det här är vår chans att skapa någonting bra genom ett samarbete mellan parterna. Det krävs medel för att bibehålla och kunna genomföra aktiviteter, säger Malin Ängerå.

Mer läsning

Annons