Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiechefer vill satsa på nyetablering

Inga kockar kommer utbildas i Ljusdal längre då Hotell- och restaurangprogrammet försvinner i den nya gymnasiereformen. Istället ser man möjligheten att nyetablera Hotell- och turismprogrammet och satsa på turism.

Annons

Enligt den nya gymnasiereformen som träder i kraft den 1 juni 2011 upphör Hotell- och restaurangprogrammet. Möjligheten att utbilda sig inom restaurangbiten försvinner helt från Ljusdal och enligt det förslag som gymnasiecheferna i Hälsingland tagit fram hur utbildningsutbudet ska se ut på Slottegymnasiet vill man satsa på turism i Hotell- och turismprogrammet.

– Vi vill satsa på upplevelsebranschen i Ljusdal, säger Malin Ängerå ordförande Barn- och utbildningsnämnden.

Något som utbildningschef Stefan Meuller tycker passar Ljusdal som handen i handsken. Då han anser att Ljusdal är den kommun i Hälsingland som är lämpligast då det finns mycket turistsatsningar.

– Men vi måste ha ungdomar som är intresserade, och finns det kan det bli bra, säger han.

Hotell- och turismprogrammet kan innebära förändringar till det bättre:

– Hotell- och turismprogram finns överallt, men i Hälsingland är det vi som får monopol på det, kanske i hela Gävleborg. Det kan bli en flopp eller hur stort som helst, säger Stefan Meuller.

Den 16 juni ska Barn- och utbildningsnämnden ta beslut efter förslag vilka gymnasieprogram som kommer att finnas i Ljusdal med den nya reformen.

Mer läsning

Annons