Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppbostad får fler lägenheter

/
  • Större gemensam yta. Den utbyggda delen på Hantverkargatans boende visades under ledning av Birgitta Westerberg och Britt-Inger Ärfström Björk (de två längst till höger). Bland de som deltog var Gunilla Brink (till vänster) från FUB.
  • FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) i Ljusdal bjöd på fika vid rundvandringen på Hantverkargatan.

Handikappomsorgens gruppbostad på Hantverkargatan har byggts om. Där finns nu tio nyrenoverade lägenheter i stället för tidigare sex.

Annons

I och med ombyggnaden avvecklas Mårtensgatans gruppbostad. Där är önskemålet är att bygga om det till ett nytt större och mer tillgängligt korttidshem.

På Hantverkargatan har gjorts en utbyggnad för bättre och rymligare gemensamhetsutrymmen. En fyrarummare har blivit till två mindre lägenheter och i det andra huset har det blivit tre lägenheter av tidigare två.

Längre fram i vår ska utemiljön också åtgärdas med växtlighet för ännu större trivsel och möjlighet för de boende att aktivt vara med i skötsel och odling.

– Nu blir det mer sammanhållet och de boende har nära till sina dagliga verksamheter på Hantverkargården och Unitis, säger Britt-Inger Ärfström Björk, verksamhetschef för handikappomsorgen i Ljusdals kommun.

Enhetschefen Birgitta Westerberg ser också det som positivt att de fyra som bott på Mårtensgatan nu får plats på Hantverkaregatan.

– Det är bra med närhet till personal, gemensamhetsutrymmet och till kamrater, säger hon.

Personalen består av åtta årsarbetare inklusive sovande jour.

Andra önskemål inför framtiden är att skapa ett trapphusboende inom socialpsykiatrin och att en del av Koppargården kan bli ett boende till personer med fysisk funktionsnedsättning.

Mer läsning

Annons