Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greenpeace i Ljusdal

/
  • – Vi vill upphöja Sven Bergström, från vår sida har han en helt avgörande roll, säger Anders Hellberg, Anna Bergengren och Amanda Olsson-Pantzare på Greenpeace.

I förrgår var det Ljusdals tur att ta del av Greenpeace turné gällande kärnkraftsomröstningen den 17 juni. Knallgula kärnavfallstunnor lyste upp postplanen under onsdagen.

Annons

Hälsingland har för Greenpeace blivit ett nyckeldistrikt där hela kärnkraftsomröstningen i riksdagen 17 juni kan komma att avgöras.

Att Hälsingland fick bli landskapet för turnén beror på att den Centerpartistiske riksdagsmannen Sven Bergström, ursprungligen från Forsa, är en man som sticker ut hakan just nu.

Han är motståndare till att byta ut gamla kärnreaktorer och att lagen om kärnkraftsavveckling ska rivas upp. Bergström kan med sin ståndpunkt komma att spräcka det egna partiet. Om bara fyra borgerliga riksdagsledamöter röstar mot så faller förslaget.

De som valt att stödja och sympatisera med Sven Bergström genom Greenpeace har blivit fotograferade hållande en kampanjskylt. Dessa foton har samlats in och skickats till Bergström för att han skall se att han har många bakom sig från allmänheten.

– 50 personer har fotograferats här i Ljusdal idag och det tycker vi är väldigt bra respons, säger Anders Hellberg, talesperson i energifrågor på Greenpeace.

Mer läsning

Annons