Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granskott från Los omtyckta i Kina

Syltade granskott från Los kan bli en exportprodukt till Kina. Visserligen återstår mycket, men Närljus vd Lars Forslöf bjöd kineserna på denna läckerhet när han var i Kina i förra veckan.

Annons

– Just livsmedelssektorn och turism är ett par områden där vi i våra trakter skulle kunna göra något gentemot Kina, säger Lars Forslöf.

Det var en grupp gävleborgare som åkte till Kina inom ramen för länssatsningen Future Position X och bland deltagarna märktes bland andra landshövdingen Barbro Holmberg och landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S).

– Jag för min del försökte få så mycket kontakter som möjligt med ambassaden för att sedan kunna gå vidare. Men jag hade också ett samtal med turistchefen i miljonstaden Zhuhai i Guandongregionen för att om möjligt få en kinesisk delegation till Järvsö för att prata turism, säger Lars Forslöf.

Med sig på resan hade Lars Forslöf syltade granskott från Lottaboden i Los och bjöd på dessa när han träffade kinesiska representanter.

– Kina är ett matland och i takt med den enorma tillväxten som sker där ökar intresset för det vi har i väst, säger Lars Forslöf.

Mer läsning

Annons