Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada miner när PRO tävlar

/
  • Hasse Carlbom, Willy Eriksson, Gunhild Carlbom och Hans Thumström representerade Ljusdals PRO och vann årets kamp mellan kommunens orter i Vi i 65:an.

Ljusdals PRO anordnande på onsdagen Ljusdals kommuns pensionärsföreningars traditionella Vi i 65:an. Fyra av fem föreningar ställde upp och kämpade om vinsten, men precis som i fjol var det Ljusdals PRO som tog hem vinsten med ett poäng.

Annons

Stämningen var på topp när Ljusdals, Färilas, Hennans och Järvsös pensionärsföreningar samlades i Församlingsgården för att tävla i Vi i 65:an. Det var fyra lag som tävlade, ett från varje ort. I varje lag var det tre personer som tävlade och varje ort hade dessutom en lagledare som fick agera som bisittare för att ta hand om frågorna och svaren.

Det var 16 personer som tävlade men allt som allt var det runt 60 stycken som deltog och de som tittade på var duktiga på att heja på sina lag. De som tittade på kunde också tävla om de ville då ordförande läste upp frågorna högt. Det aktiverade publiken som satt och viskade svarsalternativ mellan varandra och lyssnade sedan spänt när svaren lästes upp.

I halvlek höll Ljusdals PRO ledningen även om den var knapp och inför det sista avgörande ämnet låg spänningen i luften. De tre sista frågorna handlade om klimat och miljö och även om Ljusdals lag missade en poäng så kammade de hem vinsten. 26 poäng vann Ljusdals PRO med, men resterande lag var strax därefter.

Mer läsning

Annons