Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra förslag på Östernäshall

I eftermiddag hålls en första träff med skarpa förslag hur en evenemangs- och bandyhall på Östernäs i Ljusdal kan förverkligas. Kommunchefer får då fyra förslag att fundera på.

Annons

Den ekonomiska föreningen Ljusdals Mekanföretag och dess bolag Mittia, som ordnar mässor, har bjudit in ledande personer från kommunen och Närljus för att visa vad som är på gång på Östernäs, vad ett hallbygge kan kosta och vad man får för pengarna.

Henrik Bruveris, projektledare med ansvar för förstudierna kring hallbygget, vill i det här läget inte exakt redogöra för vad dagens träff handlar om mer än att de inbjudna från kommunen ska få fyra alternativ att presentera för politikerna.

– Det här är alltså inte ett helt färdigt förslag eftersom vi vill ha en återkoppling på det som vi presenterar. Men man kan säga att vi aldrig tidigare har presenterat så här detaljerade planer på hur en hall kan se ut och vad det kan kosta att förverkliga idéerna, säger Henrik Bruveris.

Projektledaren för hallen avslöjar dock så mycket att alla fyra förslag som presenteras innehåller möjlighet till både is- och (konst)gräsidrotter, i klartext bandy och fotboll.

Mer läsning

Annons