Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp för räddningstjänsten

/
  • Simhallen i Färila var bara en av fastigheterna dit räddningstjänsten fick rycka ut och sanera efter tisdagens skyfall.

Både personal från räddningstjänsten och från kommunens gata-/parkenhet hade fullt upp under onsdagseftermiddagen när brunnar både inne i fastigheter och utanför svämmade över.

Annons

– Det första larmet vi fick var ett träd som blåst över vägen bortanför fotbollsplanen i Föne, berättar Bengt-Olof Wennberg som var insatsledare. Sen ramlade larmen in allt eftersom. Vi länspumpade källaren i en fastighet på Vallavägen i Färila, sen fick vi åka till simhallen och skolan där vatten kom in bakvägen genom dagvattenbrunnar.

– Därefter åkte vi till ännu en översvämmad källare på Uravägen i Färila, där en avloppsbrunn var överfylld. Där hann vi knappt bli klara innan det blev dags att rycka ut på en brand som orsakats av ett blixtnedslag i en värmecentral vid Furugården i Los.

– Och därifrån hann manskapet knappt komma hem innan de fick åka och länspumpa ännu en källare på Härjedalsvägen, säger Bengt-Olov Wennberg.

I samarbete med räddningstjänsten var också personal från gata/park ute med en spolbil och rensade avloppsbrunnar, berättar Anders Sjöholm, driftsansvarig.

– Räddningstjänsten tog hand om brunnar inne i fastigheterna, vi tömde och spolade rent i brunnar utanför. Sammanlagt var vi på fem–sex adresser, säger han.

Också Fortums personal har haft mycket jobb efter stormen. Arbetet med att röja bort träd och grenar som fallit på ledningar pågick fortfarande på onsdagen.

Om tromben i Korskrogen verkligen var en tromb får du veta om du läser Ljusdals-Posten torsdag.

Mer läsning

Annons