Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös avslutade Humlas sommar

/

Under lördagskvällen anordnades den sista konserten på utomhusscenen i Rosehills trädgård. Humla kulturförening bjöd på vispop, rockabilly och countryrock. Det blev en värdig avslutning på den gångna kultursommaren.

Annons

Kvällens huvudnummer var Hellsingland Underground. Bandet som har sina rötter i Ljusdal bjöd på svettig stuprörsrock blandat med countrymusik. Spelningen, som avslutade kvällen, uppskattades väldigt och bandet fick gå av scenen under stående ovationer.

Innan hemmabandet fick äran att avsluta kvällen uppträdde Sofie Björk, även hon från Ljusdalstrakten.

Förutom Sofie och Hellsingland Underground uppträdde Stockholmstrubaden Mankuu med sin vispop, samt Chris´n Po-Boys med tvättäkta rockabilly.

Kvällen blev lyckad och de som faktiskt letade sig till Rosehills inbjudande trädgård fick uppleva musik av hög rang. Arrangör Micke Johansson summerar sommaren.

– Jag har aldrig varit missnöjd musikaliskt, men det är lite tråkigt när det knappt kommer någon publik, berättar arrangör Johansson som nu blickar framåt nästa sommar.

– Det kan hända att jag får arbeta på ett annorlunda sätt för att locka folk. Jag vet redan nu att upplägget på visfestivalen kommer att se annorlunda ut.

Den sista sucken är dragen och en musikaliskt eggande kultursommar har gått till historien.

Mer läsning

Annons