Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidskalas i kalasväder

/
  • Barn från Stenhamreskolans fritids håller upp vänskapsbandet som de knöt ihop när Fritidshemmens dag invigdes i Jonsparken i Ljusdal.
  • Klockan ett gick bussen från Ramsjö till Ljusdal, då hann (från vänster) Elsa Jonsson, Jenny Nilsson och Gustav Borgström precis till firandet i Jonsparken.
  • Ska man fira måste man veta varför.
  • I fotbollsmatchen deltar fritidsbarn från både Stenhamre- och Gärdeåsskolorna. Men det blir ingen skolkamp, lagen är blandade.
  • Emma Andersson från Stenhamreskolans fritids har gått runt och läst på lapparna där barnen fått texta vad som kännetecknar en bra vän.

"En bra vän hjälper nån som gråter. En bra vän är inte taskig och säger fula saker.
Temat var vänskap när Fritidshemmens dag firades på flera håll i kommunen i går.

Annons

– Förr brukade vi fira den här dagen, men nån gång på 1990-talet när fritidshemmen införlivades i skolorna så tröt orken. Men nu ska det satsas på fritidshemmen igen, och genom att fira den här dagen kan vi komma ut och visa lite av det jobb vi gör.

Det är Britt-Inger Hagman på Tallbackens fritids som berättar samtidigt som hon blickar ut över Jonsparken nere vid Kyrksjön i Ljusdal. I parken är det fullt med barn, säkert 200, som först fått fika, sen börjar leka.

– De är våra Tallbackenbarn, plus barn från Stenhamre, Gärdeåsen och så från Ramsjö, jätteroligt. De andra orterna skulle fira på sitt håll, det gick inte att få ihop transporterna.

Mer läsning

Annons