Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridner efter tumultet i kommunfullmäktige: "Det blir spännande"

Efter Socialdemokraternas försök att få Stina Michelson vald till vice ordförande i kommunstyrelsen kallade kommunalråd Lars Molin (M) oppositionspartiet för "politiskt opålitliga".
– Det är tråkigt att han inte accepterar demokratins grundregler, säger Örjan Fridner (S).

Annons

Under måndagens rafflande fullmäktigemöte ifrågasatte Socialdemokraterna Valliansens majoritet och bevisade genom omröstning att den är otroligt bräcklig.

Socialdemokraterna försökte kuppa in Stina Michelson som vice ordförande i kommunstyrelsen, och förlorade endast knappt.

Läs mer: Valliansen vann omröstning – efter hot om avgång

Än mer beklämmande för Valliansen var att Örjan Fridners (S) önskan om att bordlägga frågan på grund av det han såg som en bristande majoritet slutade oavgjort – Björn Brink (C), kommunfullmäktiges ordförande, fick den avgörande rösten, och förslaget avslogs.

Efter detta uttalade sig kommunalråd Lars Molin (M) om Socialdemokraternas agerande. Att det inte var politiskt ansvarsfullt.

Läs också: Kommunalrådet kritisk mot S "De är politiskt opålitliga"

Så här säger Örjan Fridner om uttalandet:

– Det är tråkigt att han inte accepterar demokratins grundregler. Jag är bara ledsen, säger han.

Han menar att utslaget av omröstningen gör det än värre.

– Hade de vunnit med en förkrossande majoritet, då hade man kunnat säga att det var dumt, men han försöker driva ett gammalt hederskoncept. De idealen finns inte längre, säger Örjan Fridner.

Den knappa förlusten i frågan om bordläggning gör inte att Socialdemokraterna ger upp och accepterar nederlag. Örjan Fridner vill inte säga att partiet nu laddar om för en ny rond, men han ser framtiden som spännande ur ett politiskt perspektiv.

– Man ska inte fästa sig allt för mycket vid att det är två och ett halvt år kvar till nästa val. Redan under våren kommer två viktiga tillfällen som vi måste besluta om hur vi ska ställa oss till, säger Örjan Fridner.

Det första, menar han, är då det ska beslutas om att bevilja, eller inte bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet inför det kommande året.

Det andra, och viktigaste, tillfället kommer när budgeten för 2017 ska tas.

– Från vår sida kommer vi att driva den politik som vi vill ha, och vi har redan nu påbörjat ett arbete för att se om andra partiet är intresserade av att prata med oss, säger Örjan Fridner och fortsätter:

– Jag tror att det är ett nytt liv på väg in. Man ska inte säga att det är för nära nästa val och att vi inte kan ta över. Den tiden är förbi nu. Det blir spännande.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning