Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från New York till Rio

/

Efter en lång väntan tar Rio-biografen i Ljusdal på lördag ett kliv in i framtiden.

Annons

Förra veckan fick ägaren Krister Ellström det efterlängtade beskedet att Rio nu får börja direktsända opera från Metropolitan i New York. Redan i januari ansökte man om att Rio skulle få vara en av de 103 biograferna i Sverige som sänder opera från New York, balett från Moskva och andra internationella evenemang som teater och konserter. När man tillslut blev antagen återstod bara en sändning av vårens program – Verdis La Traviata – som Krister Ellström nu ser som en uppvärmning inför fortsatta sändningar i höst.

– Nu när vi får ta del av deras utbud är det bara att välja och vraka. Det vore skam att inte göra det när tekniken finns på plats, säger Krister Ellström.

Rättigheten till sändningarna ägs av organisationen Folkets Hus och Parker och genom att ingå i samarbetet förbinder sig Rio-biografen att sända minst sex stycken operor ur Metropolitans utbud under hösten.

– Först lät det mycket med sex operor, jag visste inte om Ljusdalspubliken var redo för det, men ska vi vara en kulturarena får vi inte rygga tillbaka för ett sådant här fantastiskt erbjudande. Då får vi ta ut svängarna lite, säger Krister Ellström.

Mer läsning

Annons