Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från hobby till jobb

/
  • Under några dagar har Agnetha Sawelin-Söderlund haft försäljning av sina produkter hemma i hallen.
  • Agnetha Sawelin-Söderlund säljer bland annat vantar och mössor.

Agnetha Sawelin-Söderlund i Näsberg tillverkar bland annat vantar och mössor av ull. För att visa upp sina produkter har hon haft en tillfällig butik hemma i hallen.

Annons

Några dagar innan jul har Agnetha Sawelin-Söderlund haft en provisorisk butik hemma i sin hall i Näsberg utanför Färila. Där har besökare fått titta på och köpa hennes egentillverkade produkter i ull och fårskinn.

– Jag är ju ute mycket på marknader, men annars har jag sakerna instoppade i lådor. Nu kände jag att jag behövde kunna visa upp produkterna för det är många som hör av sig och är intresserade.

Agnetha Sawelin-Söderlund driver företaget "Netans ulliga ting" sedan i somras. Hon säljer bland annat vantar, mössor, kuddar och fårskinn. Hon har hållit på med ull en längre tid och hennes intresse har bara växt sig större.

– De sista åren har jag känt att jag vill hålla på med det här och ha mina egna arbetstider och göra det jag tycker om. Förhoppningen är att jag ska kunna leva på det framöver.

Det Agnetha Sawelin-Söderlund gillar med att hålla på med ull är att ta tillvara på ett naturligt material och sedan kunna använda det.

– Man ser vad mycket som slängs och bränns upp. Ullen används inte längre, men det är ett sådant härligt och varmt material. Då vi har egna får blir det ju att man tycker om att hålla på med ullen.

I dagsläget har Agnetha Sawelin-Söderlund tre återförsäljare av sina produkter i Ljusdal, Bollnäs och Åre. Hennes man håller på att bygga en stuga på tomten där hon kommer att förvara sina produkter.

– Tanken är att jag ska ha ett ställe där jag kan arbeta och visa upp mina produkter. Jag vet ännu inte hur det kommer att bli, om jag ska ha öppet någon dag i veckan eller i sommar. Jag hoppas i alla fall att byggnaden ska vara klar till sommaren, säger Agnetha Sawelin-Söderlund.

Mer läsning

Annons