Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsdag om gymnasiet

/
  • Malin Ängerå (S), ordförande i Barn- & utbildningsnämnden diskuterar programstrukturen tillsammans med dagens processledare Brigitta Piippola och Annika Öhlén.

På tisdagen ordnade Barn- och utbildningsnämnden, BUN, en framtidsdag under temat programstruktur för framtida Slottegymnasiet. Som underlag fanns förslaget på det framtida programutbud i Hälsingland som gymnasiechefer i landskapet tagit fram.

Annons

Framtidsdagen ordnades för att diskutera det framtida programutbudet tillsammans som ska anpassas efter det minskade elevantalet. Till dagen var det främst personer från skolan som var inbjudna. Från Slottegymnasiet fanns lärare, elever och ledningsgruppen på plats. Flera grundskolerektorer var inbjudna samt Närljus, studievägledare, kvalitetsutvecklare, nämndssekreterare och medborgare. Och alla fick ge sin egen åsikt om saken.

– Alla som är inbjudna får säga vad de tycker och vi i nämnden får diskutera saken med fler. Då får vi andra åsikter och infallsvinklar, säger Malin Ängerå (S), ordförande i Barn- & utbildningsnämnden.

Slottegymnasiets chef Sten Bodin berättar att han ser dagen som ett startskott på arbetet med hälsingesamverkan om gymnasiet.

I augusti ska ett beslut tas och nämnden måste till dess ta ställning till om de ska gå efter det förslag som redan finns eller om BUN ska ta fram ett eget.

Mer läsning

Annons