Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP vill ha lokal tillväxtgrupp

/
  • Som den revisionskonsult har är har Harald Noréus (FP) ofta synpunkter på kommunens ekonomi. Han betonar tillväxtfrågor och undrar bland annat vart turismutredningen om Mellanljusnan tog vägen.

Folkpartiet stödde efter valet 2006 koalitionen mellan Centern och Socialdemokraterna i kommunpolitiken i Ljusdal.

Men FP har under mandatperioden utvecklats till det kanske tuffaste oppositionspartiet.

– Ja, vi har blivit det Moderaterna inte klarat av att vara, säger Harald Noréus, FP:s toppnamn i Ljusdal.

Annons

I den känsliga frågan om Stenegård i Järvsö, där det varit flera politiska bråk om fördyrad renovering, brister i nyttjanderättsavtal och det EU-stödda utvecklingsprojektet, har Folkpartiet spelat en ledande roll.

– Vi hade redan innan dessa turer klart deklarerat att vi inte tror på affärsidén och försökt stoppa mångmiljonrullningen ut från kommunkassan genom att föreslå försäljning av Stenegård, säger Harald Noréus.

Harald Noréus är medveten om att det finns risk för att FP i Ljusdal får en "gnällstämpel" på sig.

– Det blir ofta vi som får visa på bristerna trots att vi egentligen vill tala om framtiden, hur viktiga exempelvis tillväxtfrågorna och kampen mot ungdomsarbetslösheten är.

När det gäller tillväxt vill FP att kommunen tillsätter en framtidsgrupp som skapar visioner för framgång.

En ny terminal för omlastning av skogsråvaror från lastbil till järnväg framhålls som viktig och där nämner Harald Noréus Bränta som ett självklart område.

I kommunens stora omorganisation finns det all anledning att se över näringslivs- och turismorganisationen, anser Harald Noréus.

– Vi måste ha en strategisk och effektiv hantering av dessa frågor. Hela kommunens turism och näringsliv måste ses över. Vart tog, för att nämna ett exempel, Mellanljusnanutredningen vägen? undrar Harald Noréus.

Mer läsning

Annons