Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP och M starkast framåt

/
  • Jubel hos moderaterna. Med 2,8 procent ökade man röstetalet i kommunalvalet. Det ger partiet ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige.

Folkpartiet gör ett mycket bra kommunalval, ökar röstetalet med 2,8 procent, vilket är mest bland allianspartierna. Även moderaterna går framåt och ökar med 2,1 procent.

Annons

– Det lönar sig att vara i opposition i Ljusdal. Det är glädjande att väljarna uppskattat vår oppositionspolitik och att vi fått ett ökat förtroende från deras sida, säger Harald Noréus, förstanamn på folkpartiets fullmäktigelista.

– Vi har haft en tydlig oppositionspolitik. Speciellt frågan om Stenegård tror jag har gjort att väljarna uppmärksammat oss, säger Harald Noréus.

Lars Molin är ordförande och förstanamn på fullmäktigelistan för moderaterna.

– Det är naturligt glädjande att vi kunnat samla flera röster i valet den här gången, men samtidigt är det lite av en besvikelse att vi inte kunnat nå en majoritet för allianspartierna lokalt. Det har varit det stora målet den här gången, säger han.

– Vi har haft en betydligt mer aktiv valrörelse lokalt den här gången. Att vi dessutom haft ett tydligt lokalt handlingsprogram har också spelat in, säger Lars Molin.

Mer läsning

Annons