Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollshallen rustas för fotbollsfest – i helgen drar årets DM i gång

/
  • På lördag startar årets distriktsmästerskap i fotboll på Älvvallen. Läktaren som tar 200 personer finns visserligen på plats, men mycket arbete återstår innan hallen är redo att ta emot klubbar från hela Hälsingland.
  • LIF:s klubbchef Kennet Hedman och Stefan Andersson från Hallbolagets styrelse hoppas båda att årets DM blir den första av många i Ljusdal.
  • Allt arbete med förberedelser inför helgen DM utförs av ideella krafter från de olika klubbarna. Här arbetar Nils-Erik Hedqvist från Ljusdals IF och Bengt Fransson från Färila IF.

På lördag inleds det första eldprovet för fotbollshallen i Ljusdal. Då drar årets distriktsmästerskap i fotboll i gång och till dess ska allt vara perfekt. Klubbarna hoppas nämligen att DM ska stanna i Ljusdal.

Annons

Det är Ljusdals IF som är värdförening, men alla sex klubbar bakom hallen deltar i förberedelserna inför helgens arrangemang.

Läs mer: Klubbar jublar över norra Europas största hall: "Kommer göra enorm skillnad"

Med start lördag och sex helger framöver ska det spelas DM-fotboll från morgon till kväll och innan dess måste en rad saker fixas.

Läs mer: Fler omklädningsrum önskas vid Älvvallen

Stefan Andersson från Hallbolagets styrelse står vid sidlinjen och pekar på saker som finns och sådant som snart ska finnas.

– Läktaren bakom oss är nästan klar. Under den ska vi bygga ett förråd. Där ska det stå ett speakertorn. Där ska vi ha ett café. Sen behövs toaletter, parkeringar... Jag har tre A4 med grejer som måste fixas, säger han.

Det här är fotbollshallens första riktiga eldprov. Över 40 lag från hela Hälsingland ska gästa Ljusdal och förhoppningen är att arrangemanget blir så bra att DM stannar i Ljusdal i framtiden.

– Vår absoluta förhoppning är att DM blir permanent i Ljusdal, därför vill vi göra det så bra som möjligt, säger Stefan Andersson.

Läsartext: STF besökte fotbollshallen

Ideella krafter från de olika klubbarna hjälper till med byggandet och om allt går enligt planerna är arbetet klart på fredag.

– Det är roligt att se alla klubbar arbeta tillsammans, säger LIF:s klubbchef Kennet Hedman som stolt tittar ut över hallen.

– Det är svårt att säga hur bra den här hallen är. Det är overkligt, vi är så lyckliga.

Mer läsning