Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen man hittad död

Den man i 85-årsåldern som försvann under onsdagen hittades död strax före midnatt.

Annons

Sökandet efter mannen påbörjades vid 18-tiden några kilometer utanför centrala Ljusdal och flera polispatruller och en helikopter deltog i sökandet.

Vid 21.30-tiden började även Missing People organisera frivilliga i sökandet. Anmälan kom in från en släkting till den försvunne mannen, berättar Kenneth Söderlund, presstalesman för Missing People.

– Det rubricerades som akut skallgång, det vill säga vi bedömde att det var fara för personens liv och hälsa. Då kallade vi volontärer som är knutna till vårt skallgångsregister.

Missing People har 1526 frivilliga personer i Gävleborgsdistriktet. 90 av dem ställde snabbt upp i sökandet under onsdagskvällen, fram till beskedet om att polisen hade hittat mannen bara 400 meter från sin bostad vid 23.30-tiden.

Mannen konstaterades avliden 00.20 under natten mot torsdag. Polisen misstänker inget brott i samband dödsfallet. Anhöriga har underättats om den tragiska händelsen. Det är oklart om dödsfallet beror på ett sjukdomstillstånd.

– Han ska obduceras så att man får klarhet i det, säger Andreas Bergström, förundersökningsledare hos Gävleborgspolisen.

Om mannen inte hade hittats under natten var det meningen att också hemvärnet skulle börja delta i sökandet under torsdagsmorgonen.

Mer läsning

Annons