Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslaget till kommunen: "Lägg ner Kyrksjöbadet"

Ljusdals kommun har fått in ett medborgarförslag om att lägga ner Kyrksjöbadet.
Den badplats som stod färdig 2014 fortsätter att kritiseras.

Annons

”Bottensedimentet innehåller miljögifter som gör att det inte lämpar sig att bada i sjön. Inga bryggor kommer att läggas ut eftersom vattennivån i sjön varierar. Driften av badplatsen finns inte upptagen i någon budget för innevarande år. Nu avgränsar man badet med dels en duk och dels ett rep och hänvisar hugade badgäster att hålla sig inom detta område.”

Så motiveras förslaget i medborgarförslaget som inkommit till kommunen.

Lägg ner Kyrksjöbadet och satsa på andra bad i stället, tycker förslagslämnaren som anser att Norebadet och Folkparksbadet är bättre förtjänta av de pengar som i dag läggs på badet i Kyrksjön.

Kommunfullmäktige tog upp ärendet den 22 juni och beslutade då att skicka det vidare till kommunstyrelsen för beredning.

Kommunstyrelsen skickar nu tillbaka det och föreslår fullmäktige att avslå förslaget att lägga ned Kyrksjöbadet.

Samhällsutvecklingsförvaltningen skriver i ett yttrande att de omfattande provtagningar som gjorts visar att vattnet är tjänligt och att det inte förekommer så stora halter av hälsovådligliga ämnen att det är någon fara att använda badet.

Förvaltningen menar också att badet ska ses som ett komplement till övriga badplatser i kommunen och ser inga skäl till att Kyrksjöbadet ska läggas ner.

Så här skriver kommunstyrelsens ordförande Lars Molin (M):

"Mot bakgrund av kommunstyrelsens beslut om att anlägga ett bad vid Kyrksjön, nedlagda kostnader för att få till badet, alla provtagningar som gjorts av vatten, strand- och bottenområdet som visat på att inga ämnen förekommer som är hälsovådliga samt att badet varit välbesökt föreslås att medborgarförslaget avslås."

Läs mer om Kyrksjöbadet:

Politikerna nobbar bad i Kyrksjön – tackar nej till inbjudan

Kyrksjöbadet öppet igen

Bad i Kyrksjön får politiker att tveka

Mer läsning

Annons