Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare stöder arenaprojektet

Bolaget som arbetar för arenaprojektet på Östernäsområdet har centrumföretagarnas fulla stöd. Det meddelar styrelsen för föreningen Ljusdal i Centrum.

Annons

Ljusdal i Centrum har övergått från ett projekt till en permanent organisation för utveckling av Ljusdals centrum. Föreningen har ett 80-tal medlemmar. Förutom handlare är det bland annat fastighetsägare, krögare och tjänsteföretagare.

– Det här är det viktigaste steget på mycket länge för utveckling av Ljusdal där det i många år mycket handlat om att hålla ställningarna, anser Hans Robertson, handlare och ordförande för Ljusdal i Centrum.

Hans Robertson är beredd att teckna aktier i det nya arenabolaget och han tror att så också är fallet med många andra medlemmar.

– Arenabygget och även handelsområdet på Östernäs bidrar till en allmänt positiv trend om de förverkligas. Vi får alla del av ett sådant uppsving, säger Hans Robertson som på intet sätt är rädd för förskjutning av kundströmmarna över järnvägen.

Stora mässor och event samt ett bandylag i högsta serien ser styrelsen för Ljusdal i Centrum som viktiga följder av Östernässatsningen.

– Där har vi en utmärkt möjlighet att marknadsföra Ljusdals kommun vilket i sin tur så småningom kan leda till inflyttning, skriver styrelsen för Ljusdal i Centrum i sitt uttalande för arenaprojektet.

Mer läsning

Annons