Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare samarbetar för utveckling

/
  • I arbetsgruppen deltar Carl-Eric Lindquist, Neova, László Gönczi, Lászlós regnbågstjänster, Leif Rydman och Stefan Färlin, Närljus, Milton Spring, Mikael Sjölund, PA Sjölund och son, Stefan Karlsson, Wallbergs, Mats Persson, FTMR i Hälsingland, Sverker Johansson, Jonas Olinder, Mellanskog och Henrik Nilsson-Öst, Järvsö bioenergi.

En grupp personer från skogsbolag, energiföretag och entreprenörer arbetar sedan några månader tillbaka för att få igång ett nätverk inom områdena bioenergi och logistik.

Annons

På torsdag kväll håller de en större informationsträff på förvaltningshuset.

Nätverket kan vara till nytta för många olika företagare, från småbrukaren till stora skogsbolag och alla som har idéer eller anknytning till "logistikfrågor på järn eller gummihjul", enligt initiativtagarna.

Målet är att föreningen formellt ska bildas i maj.

Det här är inga nya idéer. Närljus initierade 2009 med Tillväxtverkets stöd ett bioenergiprojekt som pågick till 2010. Då bildades inget nätverk, men i november togs idéerna upp igen.

Nätverket ska arbeta med stora frågor tillsammans. De kan hjälpas åt med produktutveckling, sönderdelning, effektivare transporter, kompetent arbetskraft, skola och utbildning.

Ett starkt nätverk har dessutom goda möjligheter att påverka myndigheter.

I sammanhanget är det väldigt viktigt att få till en bra terminallösning, som inte bara handlar om rundvirke, utan om all bioenergi och även annat gods, påpekar gruppen.

Mer läsning

Annons