Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare kritiserar Östernäsbygget

/
  • Per-Arne Weglin, vd på Mittia Events, och Kjell Jonsson, företagare och ägare till Exte Fabriks AB, är kritiska till hur arbetet med att utveckla Östernäsområdet fortskrider.

I Ljusdal, borde det, vara möjligt.
Det tycker Mittia Events vd Per-Arne Weglin och företagaren, ägaren till ExTe Fabriks AB, Kjell Jonsson.
– Men vi ser ingen vision om framtiden hos politikerna i vår kommun. Östernäs är en unik möjlighet med ett stort område mitt i centrum, men det går väldigt segt, säger de båda.

Annons

I tre år har Mittia AB engagerat sig i ett arenabygge på Östernäsområdet. Man har gjort det, inte bara för att det ska bli en bandyhall för ortens bandyklubb, utan för att man själva skulle ha stor nytta av en stor utställningshall för sina mässor. Det är också därför man hela tiden pratat om en evenemangshall. Inte bara för bandy, inte bara för mässor.

Tre år har alltså gått och nu börjar Mittia tröttna. Eller snarare misströsta.

– Jag vill ju Ljusdals bästa både som företagare och som privatperson. Men nu måste det hända något. För mig känns det som om ingen har Östernäs på sitt bord, säger Kjell Jonsson.

Men politikerna tycker inte att arbetet med Östernäsområdet har fastnat. Det är de ledande politikerna för de tre största partierna, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna överens om.

– Jag förstår inte varför de misströstar. Vi inom politiken bromsar inte. Vi gör allt så fort det är möjligt. Nog tycker jag det händer mycket därute. Det är snarare så att de som sitter med i arenagruppen dröjer med att komma med förslag till oss, säger Marit Holmstrand (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Läs mer om turerna kring Östernäsområdet i dagens pappersutgåva av Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons