Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Före detta folkpartist tar över Moderaterna i Ljusdal

/
  • Fredrik Röjd är ny ordförande för Moderaterna i Ljusdal.

Kommunens yngste nämndsordförande fick i veckan ytterligare en ordförandeklubba att svinga. 38-årige Fredrik Röjd från Färila är ny ordförande för Moderaterna i Ljusdal.

Annons

Det är något av en kommunalpolitisk doldis som tar över som ordförande för Ljusdalsmoderaterna. Fredrik Röjds tyngsta uppdrag i nuläget är att han är ordförande i överförmyndarnämnden. Men att han står utanför de stora nämnderna ser han inte som något problem.

– Nej, det ser jag inte som ett hinder. Det har ju hänt tidigare att någon blir partiledare utan att sitta i riksdag och regering så det är inget ovanligt, säger Fredrik Röjd.

Med sina 38 år får han i det närmaste betraktas som en ungdom, i såväl sitt eget parti som i Ljusdalspolitiken. Något han själv ser som problematiskt.

– Det är speciellt i Ljusdal. Det är många som är födda på 40-talet. Det ser jag som ett problem i många organisationer, att det är tomt i åldersgruppen 30 år till 50 år. Hela samhället ska finnas representerat, säger Fredrik Röjd.

Kan du bidra till en föryngringsprocess?

– Det kan jag inte uttala mig om, det är svårt att säga. Det handlar ju inte bara om ålder, man ska ha erfarenhet av politiskt arbete.

Själv har han samlat på sig en del sådant genom åren och kandiderade bland annat till riksdagen 2006. Fast då för Folkpartiets räkning.

Men därefter har Röjd, som utanför poltiken arbetar som rektor på Svågadalen skola, varit aktiv i Moderaterna.

Att Ljusdal har ett moderat kommunalråd tillhör inte vanligheterna och det är något som den nytillträdde ordföranden vill bygga vidare på. Hur det ska gå till, vill han inte uttala sig om då det fortfarande handlar om timmar sedan han tillträdde sin post.

– Jag tror jag har en förmåga att bygga lag, och få gott arbetsklimat, säger Fredrik Röjd.

Fredrik Röjd valdes till ordförande i onsdags, i samband med att Moderaterna i Ljusdal valde en ny styrelse. I den ingår förutom Fröjd, Kennet Hedman (vice ordförande), Christina Sundell, Pernilla Färlin, Helena Brink , Marie-Louise Hellström, Joen Stegs.

Mer läsning

Annons