Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föne IK vann med uddamålet mot Dogge Doggelito

/
  • Matchen mellan Föne IK och
  • Föne i gult tog ledningen i den första halvleken med 2-1 och sedan fortsatte målfesten i andra halvlek, som slutade 6-5 till hemmalaget.
  • Grillarna fick arbeta för fullt under kvällen.
  • Hejarklacken tog till orda och sjöng för att stötta sitt lag.
  • I pausen var det dags för godisregn som engagerade många av de yngre besökarna.
  • Under halvtidspausen fick en vinnare i en internettävling möta Dogge i en straffläggning. Det blev Jörgen Bergvall, som dessvärre förlorade med 1-0 mot Dogge

Årets match lockade storpublik. Föne IK, en gång i tiden Europas sämsta lag tog emot ett stjärnspäckat lag med Dogge Doggelito i spetsen.

Annons

På Movallen var det fullsatt på läktare, bänkar och solstolar. Årets Match som spelades för tjugoförsta gången i rad lockade storpublik som bjöds på en målrik match.

Föne IK, som en gång i tiden var Sveriges, Nordens och Europas sämsta lag tog emot ett stjärnspäckat lag med artisten Dogge Doggelito som kapten – Dogges kommunlag. Också med i laget var bland annat: Hampus Nordberg, elitseriespelare i pingis från Söderhamn, Mattias Wagenius, flerfaldig världsmästare i telemark och Sanna Signeul, skyttedrottning i Ljusdals IF.

Vid sidan av planen stod Gustav Brolin, medarrangör till evenemanget och såg framemot det som är mer än bara en fotbollsmatch.

– Det är det här vi lever på och det betyder jättemycket för föreningen. Det är den viktigaste matchen och det blir en folkfest, säger han.

Han trodde att många kom just för folkfesten och inte alls i samma utsträckning för att få se fin fotboll. Förra året mötte Föne ett liknande lag de möter i år, ett mixat kommunlag, de har dessförinnan mött bland annat ett polislag.

Men nu står alltså artisten Dogge Doggelito för motståndet. Det var länge sedan han spelade fotboll och konditionen är inte den bästa, säger han.

– Jag tycker att det är roligt att få vara med och känna sig som ung igen, säger Dogge Doggelito.

Matchen inleddes med att Föne tog ledningen efter bara åtta minuter, sedan gjorde de ytterligare ett mål, innan "Dogges kommunlag" reducerar till 2-1 innan halvtidspaus. Matchen slutade 6-5 till Föne IK efter full tid.

– Jag trodde inte att det skulle bli så många mål. Det blev en folkfest och en målfest, säger Gustav Brolin.

Mer läsning

Annons