Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkteatern mister stöd

Folkteatern Gävleborg riskerar att förlora sitt hyresstöd på 300 000 kronor för verksamheten på Hälsinglands träteater på Stenegård i Järvsö. Kommunstyrelsen vill stryka summan ur sin budget för 2010.

Annons

Kommunstyrelsen begär dessutom en utredning kring behovet och användningen av ytterligare 300 000 kronor som Folkteatern får i verksamhetsstöd av kommunen för aktiviteterna på Hälsinglands träteater.

Med minsta möjliga marginal, åtta röster mot sju, tog kommunstyrelsen bort hyresbidraget till Folkteatern ur sitt budgetförslag för 2010. Den slutliga budgeten, för all kommunal verksamhet, kommer till kommunstyrelsen 29 oktober och kommunfullmäktige 30 november. Det är först då som det definitiva beslutet i frågan fattas.

Det var Harald Noréus (FP) som med stöd av centerledamoten Bengt Larsson (som gick emot partilinjen) och Leif Hansen (SRD) fick alla utom S- och C-ledamöterna med sig på att kommunstyrelsen inte ska ha något hyresbidrag till Folkteatern och dessutom utreda vad man får för de pengar som betalas ut i verksamhetsstöd till Hälsinglands träteater.

– Folkteatern är en av intressenterna på Stenegård och de har ingen arrendekostnad för att de är där, sa Harald Noréus.

Kommunalrådet Sören Görgård (C) försvarade de båda anslagen till Folkteatern med att det är viktigt att teaterverksamheten finns i kommunen sommartid, att den betyder mycket för utbudet i trakten.

 

 

Mer läsning

Annons