Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flottarliv på nyrustad flottled

/
  • Timmerstockarna kommer inte att fastna i stenar och bilda brötar lika lätt i år, då flottleden har restaurerats och fått nytt trä vid sidorna.

Nästa lördag är det dags för årets publika händelse i Ramsjöskogarna igen. Då ska det flottas timmer i byggnadsminnesförklarade flottleden Kvistabäcken, som i år är bitvis nyupprustad.

Annons

Programmet är detsamma som det varit sedan 1993, då Kvistabäckens intressegrupp började ordna flottning av timmer för publik, en lördag varje vår.

Publik och flottare samlas vid den plats där timret går "i mål". Ett 15-tal flottare, både unga och gamla, ställer upp med sina båtshakar och sjunger tillsammans med publiken, under Sonja Perssons ledning, Snoddas slagdänga Flottarkärlek. Men först ska Åke Olsson från Studiefrämjandet hålla ett välkomsttal.

Därefter vidtar flottningen längs leden.

Flera hundra personer brukar följa skådespelet varje år, en del kommer resande långväga ifrån för att titta.

Speciellt slutpunkten på skådespelet, när de modigaste flottarna åker "sugga" på de sista ihopbundna timmerstockarna, brukar vara spännande.

Ska de klara färden utan att ramla i vattnet?

I år är delar av flottleden nyrustad. Sidorna på timmerrännan har bytts ut mot nytt trä och luckorna på tre dammar har renoverats.

Mer läsning

Annons