Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera politiker får kreditvärdighet ifrågasatt

64 politiker som kandiderar till kommunfullmäktige i kommunerna i Hälsingland är inte kreditvärdiga. En av dem är Harald Noréus, som toppar Folkpartiets lista i Ljusdal. Det enligt en sammanställning som nyhetsbyrån Siren gjort tillsammans med ett kreditinstitut.

Annons

Tio partier i Hälsingland har representanter på listan över politiker som man avråds ge kredit till. Förutom de partier som idag är representerade i riksdagen återfinns också företrädare för Socialradikala Demokraterna i Ljusdal, Sjukvårdspartiet Bollnäs och Sverigedemokraterna.

De flesta som fått sin kreditvärdighet ifrågasatt ligger inte särskilt högt upp på sina respektive partiers listor. Men i Ljusdal finns Folkpartiets toppkandidat, Harald Noréus, med på Sirens lista. Även Thomas Wandel, fyra på Socialradikala Demokraternas lista i Ljusdal, hör till skaran politiker som fått betalningsanmärkningar.

De flesta som kvalat in på listan ska dock ha reglerat sina skulder och en rundringning visar att anledningarna till det inträffade varierar. Det rör sig om allt ifrån en skattetvist, i Harald Noréus fall, till likviditetsproblem under uppstarten av ett företag, i Thomas Wandels fall. Problem som i många fall nu alltså ska vara lösta.

Mer läsning

Annons