Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera fyrhjulingar saknas efter fräck stöldräd – svårlöst för polisen

/

Flera fastighetsägare i Tandsjöborg, väster om Los i Ljusdals kommun, drabbades vid månadsskiftet av en fräck stöldräd där bland annat fyra fyrhjulingar försvann.

Annons

Polisen har fått in anmälningar från fem personer i Tandsjöborg och Hamra som blivit bestulna på olika tillhörigheter. Samtliga inbrott har skett mellan 24 augusti och 3 september och tros ha ett samband. Stölderna är dock svårutredda och alla utredningar utom en är nedlagda vilket möts av frustration från de drabbade.

– Det är jättesvårt att komma vidare i de här ärendena, tyvärr. Vi måste ha något att dra i, säger polisens förundersökningsledare Rikard Eriksson.

Efter kontakt med de målsägande bedömde dock polisen att det i ett av fallen, en fyrhjulingsstöld i Tandsjöborg där tjuvarna klättrat in genom ett garagefönster, fanns en chans att hitta spår. De kan ha gett resultat.

– Teknikerna från Söderhamn har säkrat några olika spår som skickats vidare för teknisk undersökning, mer än så vill jag inte säga nu, säger Rikard Eriksson.

Tommy Karlsson i Hamra är en av de som drabbats.

– Jag blev av med en fyrhjuling. Jag hade den i carporten. Den var låst och jag har nycklarna kvar här.

Polisen har inte något uppskattat värde på det som blivit stulet, men Tommy Karlsson tror att det sammanlagt kan röra sig om över en halv miljon kronor.

– Är det samma gäng så måste de ha haft en skaplig lastbil för att få på grejerna, säger Tommy Karlsson.

Trots bristen på spår tror förundersökningsledaren Rikard Eriksson att de stulna sakerna kan komma att dyka upp med tiden.

– Rent generellt är det sällan man får tag i godset just för stunden utan de dyker ofta upp vid ett senare tillfälle.

Det första man ska tänka på för att underlätta polisens arbete om man själv drabbas av inbrott är att röra så lite som möjligt på brottsplatsen. Dessutom är det bra att kunna vissa papper på sakerna som blivit stulna och nämna specifika kännetecken.

– Till exempel en repa här eller där är väldigt bra att känna till för att kunna identifiera, säger Rikard Eriksson.

Mer läsning

Annons