Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vill bygga på Östernäs

Kommunstyrelsen skulle godkänna ett avtal med Rico Estate Development som skulle utveckla handeln på Östernäs i Ljusdal.
Men nu har en byggjätte som Peab också visat intresse och politikerna återremitterar ärendet för att ännu en gång se vad som blir bäst i frågan.

Annons

Anders Jonasson, regionchef för Peab Nord, bekräftar för tidningen att företaget har ögonen på Ljusdal och Östernäs och att det byggt stora affärsanläggningar som i Birsta, Sundsvall och Valbo.

– Vi har varit intresserade av Östernäs tidigare och intresset kvarstår när frågan nu är öppen igen, säger Anders Jonasson.

Ljusdals kommun hade synat avtalet med Rico Estate Development inför torsdagens möte med kommunstyrelsen. Med advokathjälp var avtalsförslaget ändrat så att Solnaföretaget måste visa långsiktiga kontrakt med butiker senast i juni 2012 om optionsavtalet skulle fullföljas.

Men frågan är om det blir något avtal med Rico Estate Development som var det enda företag som deltog i den markanvisningstävling som kommunen utlyste under våren. När kommunstyrelsen återremitterade ärendet för att se hur heta andra intressenter är kände en del S-ledamöter vånda för att Solnaföretaget kanske inte återkommer när Ljusdals kommun inte kommer till skott.

Flera ledamöter var upprörda över att ansvariga på kommunen missat stora företag som Peab inför vårens markanvisningstävling.

– Jag blir upprörd när jag tänker på att vi fick besked av ansvarig tjänsteman att Ljusdal inte är så intressant att mer än en vill tävla om Östernäs. Och så kommer Peab in i bilden så här. Det här är dåligt skött, anser Lasse Molin (M).

Mer läsning

Annons