Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser utreder tre brutala överfall i Ljusdal: "Jag förstår att folk blir oroliga"

På kort tid har tre personer på ett brutalt sätt överfallits i Ljusdal. Polisen har nu satt in extra resurser och efterlyser kontakt med vittnen. Än så länge vet man inte vilka förövarna är eller om det finns samband mellan händelserna.

Annons

– Även om alla tre ärenden inte är likadana, så måste vi kolla upp om de inte har något med varandra att göra, säger Rickard Eriksson, utredningschef vid polisen i Hälsingland

Det var vid tretiden på eftermiddagen den 11 december som första överfallet skedde. En kvinna i 90-årsåldern rånades på sin väska nära Hotellgatan i centrala Ljusdal. Hon fick sedan föras till sjukhus.

Läs också: Polisen letar vittnen efter brutalt rån mot 90-åring: "Borde funnits människor ute"

Då trodde polisen att det var en ensam gärningsman som utförde dådet. Nu tror man att flera kan ha varit inblandade.

– Vår hypotes är att en utförde det och att två eventuellt kan ha funnits i närheten. Det finns vittnesuppgifter där man har iakttagit två till i närheten.

En vecka senare sparkades en man i 45-årsåldern i bakhuvudet när han gick längs sjukhusbacken ner mot Lasarettsgatan i Ljusdal. Gärningsmännen tros denna gång ha varit två tonåringar i jeans, den ena i gul jacka och orange mössa, den andre hade svart jacka och grön mössa samt hästsvans och silvriga glasögonbågar.

Läs också: Rån i centrala Ljusdal – polisen går ut med signalement: "Någon borde känna igen dem"

Signalementen är ganska tydliga, men trots det har inga vittnen eller andra som kan veta något hört av sig, berättar Rickard Eriksson.

– Nej, det har inte kommit in något på det. Det är lite synd. Men vi hoppas att någon har gått där vid den tidpunkten.

På själva julafton blev en man i 60-årsåldern slagen till marken nära korsningen mellan Norra Järnvägsgatan och Tällegatan. Tre män slog honom i huvudet, på knäna och i ryggen.

Läs också: Man misshandlades grovt av okända personer – polisen vill få kontakt med man i BMW

Det inträffade strax före åtta på kvällen och Rickard Eriksson hoppas att någon har sett något.

– Även om det var julafton så är en hyfsad tid när folk kan vara ute.

Överfallen är brutala för att vara i Ljusdal, men Rickard Eriksson tycker inte att man ska oroa sig allt för mycket för att befinna sig ute.

– Men jag förstår att folk blir oroliga. Det är ovanligt att sådant här händer, särskilt på mindre orter som Ljusdal, och att det blir flera inpå varandra.

Utredningen kring alla tre incidenterna pågår och de har tagit in personal från andra orter för att förstärka utredningsarbetet. Vilka misstankar som finns kring förövarna vill inte Rickard Eriksson kommentera.

Men han påpekar att det är av stor vikt att personer som vet mer, som kanske har sett eller hört något eller känner någon av ungdomarna, hör av sig till polisen.

– Det är stor hjälp för oss om man vill lämna uppgifter. Det kan vara jätteintressant information de har fast de inte tror det. Det här är yngre människor, så det måste finnas någon i bekantskapskretsen som vet vad de har gjort.

De olika händelserna har varsitt ärendenummer, som är bra att ange för att informationen ska hamna hos utredande handläggare. I tur och ordning är de K1580642, K1613738 och K1635315.

Om någon vill vara anonym men ändå lämna information går det också bra.

– Man kan ringa 114 14 och lämna namn på vem man tror det är och varför, så att vi har lite mer att gå på, säger Rickard Eriksson.

Mer läsning

Annons