Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ifrågasattafakturor på Stene

Om Ljusdals kommun förlorar i förvaltningsrätten gällande ifrågasatta fakturor för EU-projektet på Stenegård stryks 681 766 kronor som godkända kostnader för tiden till och med tredje kvartalet 2009.

Annons

Men som projektkoordinator Roland Hamlin tidigare nämnt finns det risk att ytterligare kostnadsunderlag inte godkänns av Tillväxtverket.

Tillväxtverket vill före 6 september ha förtydligande från Ljusdals kommun över fakturor som tillsammans omfattar drygt 139 000 kronor och som gäller sista kvartalet i fjol.

Bland annat är det direktupphandling som Tillväxtverket vänder sig mot.

Tillväxtverket ifrågasätter också tillfällighyra för drygt 32 000 kronor hos Stenegården i Järvsö där projektet håller till.

Tillväxtverket anser vidare att fakturor för hotell- och representationskostnader saknar koppling till projektet.

Stenegårdsprojektet ägs av kommunen och har som syfte att utveckla Järvsöanläggningen till att locka ännu fler besökare. Det handlar bland annat om byggnadsvård, trädgård och barnaktiviteter.

Godkänns inte de ifrågasatta fakturorna från den tid som varit i projektet (som avslutas vid nyår) kan det kosta kommunen mellan 700 000 och 1,2 miljoner kronor. Det är pengar som kommunen betalat ut och som i sådana fall inte ersätts med 50 procent från EU och 25 procent från Region Gävleborg.

Mer läsning

Annons