Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler fräcka stölder

I fredags berättade vi om makarna Östman som blev bestulna i sitt hem när de kollade på tv. Nu visar det sig att de inte är ensamma om att ha drabbats av de fräcka stölderna.

Annons

När 80-åriga Anna skulle få besök av en väninna lämnade hon lägenhetsdörren upplåst medan hon gick ut och satte sig på sin balkong för att vänta.

– Jag har ramlat och gjort mig illa så jag har svårt att gå nu. Jag brukar inte ha dörren olåst men min väninna skulle snart komma så jag trodde inte att det kunde hända något, säger Anna.

Först ett par dagar senare upptäckte Anna att det blå smyckeskrinet som brukar stå i en hylla i sovrummet var borta.

Bland det som försvann fanns två guldarmband, ett som Anna fått när hon fyllde 40 år och ett som hon fått när hon slutade sitt jobb på sjukhuset i Ljusdal. Men i skrinet fanns också närmare 10 000 kronor.

– Eftersom jag är ofärdig och har ont i benet hade jag tagit ut pengar för att ha hemma så jag skulle slippa gå till banken varje gång jag behövde pengar. Men så kommer jag aldrig mer att göra.

Polisen i Ljusdal har på senare tid fått in fyra anmälningar om stölder som liknar de Anna och makarna Östman utsatts för. De andra två skedde i Järvsö och tillvägagångssättet var detsamma, tjuven gick in genom den olåsta dörren och stal något som fanns framme.

För att minska risken för att fler ska drabbas av de fräcka stölderna uppmanar Ljusdalspolisen nu allmänheten att hålla ytterdörrar låsta och inte förvara värdesaker i hallen.

Fotnot: Anna är ett fingerat namn.

Mer läsning

Annons