Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler byggen i Ljusdal

På ett år har bygglovsansökningarna har ökat med 15 procent i Ljusdal. Något som både byggföretag och kommunanställda känner av.

– Vi har mer att göra än vi klarar av, säger kommunens bygglovschef Anders Berg.

Annons

Ansökningarna rör främst tillbyggnationer på befintliga fastigheter, men det ansöks även om nybyggen. Under samma tid i fjol hade byggförvaltningen fått in 186 ansökningar om bygglov. I år ligger motsvarande siffra på 214, vilket motsvarar en ökning på 15 procent. Att ROT avdraget skulle ha något med saken att göra tror dock inte Anders Berg.

– Nej jag kan inte påstå att ROT har varit avgörande. Den jämna uppgången som vi har nu startade redan innan regeringen införde avdraget. Men det spelar naturligtvis in.

Byggföretagen i Ljusdal känner tydligt av uppgången. Juni månad har varit en ovanligt stressig period för Öhmans byggnadsvård. Företaget har 45 anställda men i dagsläget räcker det inte till. Skulle det finnas snickare att tillgå skulle företaget nyanställa omgående.

– Vi skulle ha anställt på stört. Tyvärr så finns det inga yrkesutbildade som är arbetslösa i dag, säger Roland Fredholm.

Mer läsning

Annons