Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler betalsätt i Ramsjömack

/

Ramsjö byaråds ekonomiska förening, som driver byamacken, höll årsmöte i tisdags kväll. Förutom bensinmacken togs en motion om en pelletsfabrik upp på mötet.

Annons

Endast tre andra bybor, förutom styrelsen på åtta personer, kom till årsmötet. Styrelsen omvaldes i sin helhet, men minskades till sju personer, då en medlem ville avgå.

Efter att föreningen skrivit kontrakt med Preem på ett år rullar det nu på bra med byamacken, berättar Lars-Göran ”Truls” Larsson, vice ordförande i föreningen.

– Det verkar till och med som att bensinförsäljningen har ökat lite, säger han.

Och ännu mer ska den öka om styrelsens planer på att bygga om macken så att den även kan ta Visa-kort, kan förverkligas. Nu kan man bara tanka med hjälp av sedlar och medlemskort i föreningen. Men sedelmottagningen krånglar ofta och de har sett att förbifarande lämnar macken utan att tanka, när det inte går att tanka med Visa-kort, berättar Lars-Göran Larsson.

Föreningen ska söka bidrag från länsstyrelsen för att bygga om bensinpumpen så att den även tar emot Visa-kort.

De ska också söka bidrag för att installera en luftvärmepump i byarådets lokaler, så att de kan värmas upp billigare.

En motion om att få till en pelletsfabrik i Ramsjö diskuterades på mötet. Tidigare har det gjorts en förstudie om det. Nu ska styrelsen gå vidare och undersöka möjligheten att få lån och hur man skaffar råvara till en tänkt pelletsfabrik.

Mer läsning

Annons