Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiske ska locka holländare

/
  • Marco, Sonja och Luna Hassoldt vill med fiske och vilda djur locka turister till Ängra.  – Utan älg är semestern inte komplett, säger Marco Hassoldt.

Trångbodda holländare vill ta del av Hälsinglands vackra landskap. Det hoppas landsmännen Marco och Sonja Hassoldt som startat en fiskecamp i Ängra.

Annons

Från Ljusdal till Ängra är det med bil 45 kilometer. Från Ängra till Amsterdam är det 1 763 kilometer.

Den vägen hoppas Marco och Sonja Hassoldt att många holländare ska välja i framtiden. Själva valde de samma väg under en semester för två år sedan. När de kom till en camping utanför Söderhamn slogs de av lugnet och den vackra naturen.

Någonstans där föddes tanken att starta ett nytt liv i Sverige. Familjen drev då en campingplats i Holland, men hade tröttnat på stressen det innebar. Därför hörde man sig för med campingägaren utanför Söderhamn om någon verksamhet var till salu.

– Han sa att vi skulle åka till Ljusdalsområdet, för att det är så vackert, säger Marco Hassoldt.

Sagt och gjort. De åkte och tittade på olika campingplatser, men insåg snart att livet skulle bli detsamma med en camping i Sverige.

– Vi ville börja något nytt, utan historia, säger Marco Hassoldt.

På det viset hittade man till slut en sekelskiftesgård intill Ängraån, och i augusti förra året gick flyttlasset.

Huvudnumret är fiske. I fiskevatten runt Ängra finns det gott om abborre, öring och harr. För att inkvartera besökare erbjuds ”bed and breakfast” och camping för tält och husvagn. Samtidigt renoverar familjen två lägenheter för framtida uthyrning.

Mer läsning

Annons